Флаш игра

Какво е флаш игра?

Флаш игрите са част от цифровата култура на XXI век. Те са навсякъде – от социалните мрежи, видео плеърите до специализираните игрални платформи. Но какво всъщност представляват, откъде идват и какво е тяхното бъдеще? Нека научим повече за това.

Историята на браузър игрите: от началото до наши дни

Възникват през 90-те години с развитието на Adobe Flash – технология, позволяваща създаване и възпроизвеждане на интерактивни мултимедийни приложения. От първите минималистични аркадни игрички, до сложни стратегии и MMOs, флаш забавленията преминават през различни етапи на своето развитие.

В магазините за приложения и по-специализираните онлайн платформи, може да се намерят най-различни безплатни забавления за браузър – от детски и логически, до такива за двама, казино и покер. Футболните също са част от популярните, както и тези за момичета, като обличане на кукли и гримиране.

Популярни браузър развлечения

Те предлагат бърз и лесен начин за забавление без инсталиране на софтуер. Те са неангажиращи и подходящи за всяко устройство, без значение дали сте на компютър, таблет или смартфон.

Някои от най-популярните, които все още могат да бъдат открити онлайн, включват класики като:

  • Bejeweled – тя е една от най-популярните браузър пъзели на всички времена. Тя е създадена от PopCap Games и предлага едностранен интерфейс, на който играчите могат да разменят местата на съседни бижута по три или повече от един и същи вид, за да формират вертикални или хоризонтални редове. Различните цветове и форми на бижутата, включително диаманти, рубини, топази и смарагди, придават на Bejeweled характерната ѝ визия;
  • FarmVille – FarmVille е браузър игра на социалната мрежа Facebook, която позволява на играчите да управляват своя собствена ферма – да засаждат и се грижат за различни видове растения и животни, да изграждат постройки и да търгуват продуктите си с други играчи.FarmVille е изключително успешна и е постигнала максимален брой активни потребители – над 80 милиона през 2010 година;
  • Plants vs. Zombies – една от най-успешните браузър забавления от PopCap Games. Играчите трябва да използват различни видове растения, за да предотвратят зомби атаки. Предлагат се няколко различни режима, включително приключение, мини игрички и оцеляване;
  • Candy Crush Saga – едно от най-популярните мобилни развлечения, създадени от King. Предлага над 5000 нива и за да преминат успешно през тях, играещите трябва да комбинират сладкиши от един и същи вид, изтривайки ги от дъската и да натрупват точки. Известна е със своите ярки и цветни графики.

Флаш анимациите предлагат разнообразие от жанрове – от пъзели и приключенски игри, до стратегии и екшън.

Бъдещето на браузър игрите: какво следва?

Въпреки че Adobe прекрати поддръжката на Flash през 2020 година, все още някои от браузър игрите са достъпни и се играят в Интернет. За да бъдат съвместими със съвременните браузъри, много разработчици и платформи вече ги преобразуват в HTML5 или други формати.

Така че независимо дали сте почитател на браузър игри или просто искате да убиете малко време, те все още предлагат множество възможности за забавление онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *